Lei ut hytta

Rent Your PropertyHar du noen gang tenkt over at hytta di er en verdifull eiendom. -Kanskje verdt 1, 2, eller 3 millioner kroner. Men du bruker den bare 1, 2, eller 3 uker i året? På mange måter fremstår dette som en vanvittig sløsing, når man begynner å tenke over det. Hytta kan nemlig kaste av seg, og på sett og vis “betale for seg selv” dersom du legger til rette for det. I dag trenger du ikke en gang å drive utleie selv. Du kan simpelthen overlate hele prosessen til en utleieformidler, mot en begrenset kommisjon.

I dag kan du finne både rimelige og fleksible formidlere. De vil ta hensyn til dine ønsker og krav, og slik skal det jo også være – det er jo tross alt din hytte! Det innebærer at du fortsatt kan bestemme over hytta, og at du kan bruke den, når du selv vil. Den eneste begrensningen vil være at du må tenke over på forhånd, når du skal bruke hytta, slik at den ikke blir leid ut i disse periodene. Det krever egentlig bare at du planlegger hyttebruken litt mer. De fleste har jo uansett en slags plan for livet sitt, og drar ganske sjelden på rene impulsturer til hytta.

Du kan tjene gode penger på å leie ut hytta, selv om det selvfølgelig avhenger av beliggenheten og standarden. Som regel leies en hytte ut, for beløp i størrelsesorden 3 – 10 000 kroner i uka, eller 1 000 – 3 000 for ei helg, men dette kan også være noe sesongavhengig. Du kan få bedre betalt i påsken eller fellesferien, men det er selvfølgelig også mange som har mest lyst til å bruke hytta selv, akkurat da. De fleste utleieformidlerne vil la deg være med og bestemme hvor mye leierne skal betale. Hver gang det kommer inn en bestilling, vil du automatisk få beskjed, og betalingen kommer også inn til avtalt tid.