Hyttene til DNT

The cabins of DNTDen Norske Turistforening, DNT, er best kjent for at de legger til rette for friluftsliv gjennom sitt arbeid med stier og løyper for gåturer, sykling, og ski. Men visste du at DNT også har en rekke hytter du kan tilbringe tid i dersom du ønsker å ta en tur som varer i mer enn én dag? I tillegg har disse hyttene gjerne serveringssteder som kan gi deg noe å bite i en hyggelig atmosfære. Hyttene er nemlig kjent for å være svært uformelle og trivelige.

Noen hytter har betjening. Her er det et eget vertskap, til tider bare om sommeren, riktig nok. Men i mange tilfeller er de betjent både sommer og vinter. Da får du en tre-retters middag hvis du vil det, og du møter på mange andre som liker seg i skog og mark. Sammen kan dere diskutere de beste turene og løypene, og dele historier fra mange år i fri luft og vakker natur. På de betjente hyttene kan du ofte, til og med, få servert vin og øl. I tillegg kommer enkel innkvartering, men med alt du trenger som strøm, dusj, og et tørkerom, der du kan tørke klærne før du tar fatt igjen, neste dag.

Det finnes også ubetjente hytter, som oftest utstyrt med sengeplasser og dyner. Du vil også finne en eller annen enkel måte å få laget mat på, for eksempel ved hjelp av en vedovn. Her bruker man standardnøkkelen til DNT for å åpne eller låse.

I tillegg til det som kalles ubetjente hytte,r finnes det også noe som heter selvbetjente hytter, som er litt mer komfortable. De lagrer nemlig matvarer som du kan gjøre bruk av. Dermed kan du få deg både middag, knekkebrød, diverse pålegg, eller andre varer du trenger. Disse hyttene åpnes også med den samme standardnøkkelen fra DNT.