Førstehjelpsskrinet alle burde ha i hytta

Mange eier sin egen hytte, og stadig flere skaffer seg en. Etterhvert har vi kommet opp i en halv million hytter som ligger spredt utover Norge. Det er lite som kan måle seg med en tur på ei hytte langt unna storbyens jag og mas. Vi tilbringer gjerne ferier og helger der for å puste frisk luft og slappe av i guds natur. Dessverre kan idyllen brått ta slutt dersom en ulykke inntreffer. Mange skader seg på hyttetur. Skadene kan variere fra alt mellom vepsestikk og hoggormbitt til brann- og fallskader. Derfor er det lurt å ha et førstehjelpsskrin tilgjengelig når katastrofen først er et faktum.

shutterstock_297106298Hva bør hyttas førstehjelpsskrin inneholde?

Det finnes utrolig mange førstehjelpsskrin som kan kjøpes på markedet. Så hva bør du se etter når du skal investere i et førstehjelpsskrin til hytta? Som et minimum bør det inneholde en førstehjelpsmanual, bandasje og desinfiserende væske. Videre kan det være lurt å ha plaster, paracetamol og isposer. Med disse tingene på plass i skrinet er du godt forberedt på de aller fleste skadene. Du kan også lage ditt eget skrin ved å kjøpe de enkelte tingene separat. Mange vil si at førstehjelpsmanualen er det viktigste. I denne vil du finne informasjon om livreddende førstehjelp og instruksjoner om hvordan du behandler de vanligste skadene. Besøk ambulanseutstyr.no for mer informasjon.

Hytteturen blir mer avslappet med førstehjelpsskrinet på plass.

Når man drar på hyttetur, vil de færreste tenke over alle farene som lurer ute i naturen. Gleden over å endelig få komme seg bort fra byens stressende tilværelse overskygger potensielle skadesituasjoner. Har man et godt førstehjelpsskrin på plass i hytta, er det greit å tenke slik, for da er man forberedt. Har man det ikke derimot, bør man absolutt gå til anskaffelse av et så fort som mulig. Dypt inne i skogen vil et førstehjelpsskrin være din beste venn i en nødssituasjon. Ta derfor turen til et apotek i dag og kjøp et førstehjelpsskrin med de tingene som ble listet opp i forrige avsnitt.