Feriehytter – heller leie enn eie

De aller fleste har fra tid til annen behov for å komme seg bort fra den daglige dont noen dager. Bytte miljø, komme ut i frisk luft, tilbringe hele dager sammen med familien, oppleve nye ting eller dyrke en kjær hobby. Rett og slett det som kalles å lade batteriene. Mange velger å investere i en egen hytte andre foretrekker å ta inn på et hotell når behovet for omveksling og nye impulser melder seg. Andre igjen har innsett sjarmen og alle de kvaliteter som ligger i å korttidsleie seg en fiks ferdig utrustet hytte. Fordelene med det er mange med å leie heller enn å kjøpe eget. Dels den økonomiske biten, at det å leie ikke krever noen kapitalinnsats med tilhørende rentekostnader, men like viktig er det nok for mange, at man gjennom å leie ikke blir stedbundet, slik en hytteeier blir. Man står alltid fritt til å velge hvor man vil reise, nesten gang behovet for rekreasjon dukker opp.

Formålet med denne siden er å reflektere over det å være “hytteleier” fremfor å være hytteeier. Her kan du lese – og dele – konkrete tips som kan være nyttige å ta med når du vurderer hytteleie.

Ambisjonen

Det sier seg selv at en side som dette ikke kan blir fullstendig eller heldekkende, men den blir i alle fall bedre og bedre ettersom leserne selv bidrar med egne synspunkter og erfaringer rundt det å leie hytter i inn- og utland. Så herved er invitasjonen til deg som leser av disse sidene: Kommentér og del dine egne refleksjoner til beste for alle andre som snuser på livet som “hytteleier”.