Fem slags utstyr alle må ha på teltturen

Jerven BagEn telttur kan være en strabasiøs opplevelse for den som mangler erfaring, eller enkelt som bare det for den som er erfaren og har lagt seg til gode rutiner. Uansett om du er nybegynner eller dreven, skjønner du sikkert at det er enkelte typer utstyr som er spesielt viktige på turen. Her er noen tips om hva som kan være lurt å ha med seg.

  • Lavvo: En lavvo gjør din erfaring med livet i telt ute i naturen til noe helt annerledes, det blir nesten som natt og dag. Særlig på tur med en stor vennegjeng kan den betraktes som uunnværlig. Den fungerer bra i alle slags vær, bortsett fra hvis det skulle bli veldig sterk vind en dag. Se opp for det i værvarslet.
  • Tykkbunnet stekepanne: Dette høres jo ut som noe, som er litt tungt og vanskelig å få med seg, men det er egentlig ikke så ille. Det kommer selvfølgelig litt an på hvor langt du har tenkt deg, det blir kanskje ikke så aktuelt hvis du skal gå veldig langt. Men for en vanlig telttur er dette absolutt å anbefale. Da kan du steke bannocks, et slags rundstykke, som pelsjegerne i USA og Canada laget mens de var ute i felten.
  • Torvmyr: Dette høres veldig rart ut, men det var noe som vikingene brukte, og nyere forskning har bekreftet – torvmyr er ideelt til å bevare fersk fisk så den ikke blir fordervet.
  • Fjellduk: Dette er for deg som ferdes ute i all slags vær. Skulle været bli for hardt, kan du skjule deg i vindposen under fjellduken for å overleve. Husk også å kjøpe livredningsutstyr fra Ambulanseutstyr.no for å være på den sikre siden.
  • Gore-tex ytterklær: Med disse klærne får du den beste kombinasjonen av vanntetthet og materiale som puster. Dermed kan du holde deg både tørr og ren uansett værforhold.